Fast spaltist i Bø blad, Halvor Langåsdalen.
Fast spaltist i Bø blad, Halvor Langåsdalen.

Litt om brau – den eldste maten vår

Halvor Langåsdalen er pensjonert ektefødt og evigverande hjartdøl. Utvikla seg via realskule og gymnas i Bø, og studiar i Oslo. Kom til Gvarv som lege i 1976, og har vore allmennpraktikar, distriktslegevikar, tilsynslege for helsestasjon, skule, sjukeheim og rekonvalesentheim, rådgjevande lege for Trygdeetaten/NAV i «halve Telemark», utvikla Landbrukets HMS-teneste, for heile landet, som fagsjef helse i fleire år, siste 25 åra bedriftslege/dagleg leiar i bedriftshelsetenesta SAMT i Midt-Telemark. Nyt no tilværet som pensjonist, gjer ikkje meir enn han må og kosar seg med familien som bestefar. For å halde seg mentalt vaken, er han, med stor glede, medlem og leiar av av Eldrerådet i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

På denne tid på året, eller kanskje gjerne litt før, var bakstekjæringane i aktivitet ute på gardane. Enden det var kjæringa på garden eller ei som var innleigd. Det skulle bakast for sumaren og onna. Fyrst og fremst brau, eller flatbrød om du ikkje er så språkmektig, men au lefse. Det var fleire dagars aktivitet i bryggerhus og sjapper. Det var gildt for ein gutunge å kome dit, det vanka ofte ein «stryle» kling, om det var det ho heldt på med, og var i godt lag! Eg hugsar godt me for innom grannegarden om morgon på veg til skulen. Ein heil leiv fekk me kvar! Med smør og sukker på! Det var ein god start på dagen!

Vel korleis du vil lesa oss!

5 veker for 5 kroner

Deretter 145 per månad.
Inga binding.

Kjøp

Sjå fleire
tilbod

KLIKK HER

Powered by Labrador CMS