ASPARGES FRÅ SÆTERSBØ: Trond Haugen og Anne Kvan Haugen er aleine i Telemark om å dyrke asparges for sal. Både kokkar og folk flest er begeistra for den eksotiske grønsaken frå Sætersbø. FOTO: Foto: Gro B. Røiland
MANUELT ARBEID: Aspargesen blir luka for hand og kutta med kniv når den er ferdig utvaksen.
IDE FRÅ FRANKRIKE: Grønsaker har vore dyrka før på det sørvendte jordet på Haugen, men asparges er noko heilt nytt. Anne, som har budd i Frankrike, hadde ideen. FOTO: Gro B. Røiland
POPULÆR VARE: Det er bra avsetning på den lokale aspargesen.

Grønsaksatsing i Midt-Telemark med fransk vri

På garden Haugen i Sætersbø finn me Telemarks einaste aspargesdyrkarar. Den utradisjonelle satsinga er inspirert av Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

Sauherad, med frukthagar som pregar det bølgande kulturlandskapet, er kalla Noregs Toscana.

Kjære lesar!

For å fortsette må du ha eit abonnement og vere innlogga.

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS