OVERVEKT: Nofima har kartlagt smakseigenskapane hjå totalt 25 norske sidrar, 14 av dei kjem frå Hardanger. FOTO: Siderklynga i Hardanger
PROFFE DOMMARAR: Sensorikar Mats Carlehøg har jobba med sider og kvalitet dei siste fire åra. Han har også vore med på å kåre Noregs beste eplemost. FOTO: Wenche Aale Hægermark, Nofima

Eit nytt hjelpemiddel skal auke salet av sider

Sider er i vinden, også i vår kommune aukar produksjonen. No skal ein utvikle eit nytt språkleg hjelpemiddel som kan auke salet.

Publisert Sist oppdatert

– Norsk siderproduksjon har hatt ei formidabel utvikling. Kvaliteten er høg og smaksmangfaldet stort. Det viser bedømming me har gjort, skriv forskingsinstituttet Nofima på nett.

Vel korleis du vil lesa oss!

Ut året digital
for 250,-

Deretter 159,- per månad.
Inga binding.

Kjøp

Sjå fleire
tilbod

KLIKK HER

Powered by Labrador CMS