Meining:

MEINING: Siri Blichfeldt Dyrland (t.v.) og Åslaug Sem-Jacobsen.

- Her er oppskrift på Telemark - eit fylke vi elskar

For å lage Telemark trengst det fjell og fjord, djupe skogar og opne jorder, levande bygder og byar med puls. 

Rør dette saman med fellesskap, tradisjon og trass, og du får smaken av eit fylke med sterk identitet og store moglegheiter.

Legg i ein raus porsjon nærleik. Til tenester, folk og avgjerder. I Telemark skal du kunne møte ei jordmor, ein lærar eller ein fysioterapeut utan å måtte køyre i timevis. 

Vi trur på at folk veit best sjølve, og difor vil vi flytte makt nærare lokalsamfunna, ikkje lenger unna.

Tilset ein god handfull landbruk. Telemark treng små og mellomstore bruk som produserer sunn, norsk mat og held landskapet levande. 

Maten vi produserer her, er ein viktig del av vår beredskap, og matjorda må vi ta vare på.

Bland inn krafta frå skogen. Vi vil ha eit aktivt og berekraftig skogbruk som skapar arbeidsplassar, bind karbon og bevarer det biologiske mangfaldet. 

Skogen er ein del av klimaløysinga, og av Telemarks framtid.

Rør inn industrien vår, den er meir enn historie. Med tilgang på rein energi og solid fagkunnskap, har vi alt som trengst for grøn verdiskaping og nye arbeidsplassar. 

Her skal folk kunne både bu og jobbe, i heile fylket.

Ha i reiselyst og stoltheit. Telemark er allereie eit reisemål i særklasse. Frå Tretoppvegen i Fyresdal og Mikaelshulen i Skien til Bø Sommarland og Telemarkskanalen. Her er naturopplevingar, historie og moro for heile familien. 

Vi vil løfte fram alt det unike fylket vårt har å by på, og sørgje for at verdiane blir igjen lokalt.

Og ikkje gløym det viktigaste: bondeøksa. Ho er tilbake i fylkesvåpenet vårt, eit symbol på styrke og motstandskraft. Ho minner oss om kvifor vi kjempa oss laus frå Vestfold. 

Vi vil styre vår eigen veg, på Telemarks premissar.

Dette er oppskrifta vår. Og i Senterpartiet vil vi fortsette å røre, bygge og utvikle, med kjærleik til heile Telemark.

Dette meiningsinnlegget er omsett til nynorsk ved hjelp av KI, og kvalitetssikra av redaksjonen i Bø blad

 

Powered by Labrador CMS